- Leveringstid - hvornår bliver mine kontormøbler leveret?
- Hvordan ændrer jeg min bestilling hos Atea inden valgperiodens udløb?
- Hvordan ændrer jeg min bestilling hos Benify inden valgperiodens udløb?
- Hvilke møbler må man købe på aftalen?
- Er der en øvre beløbsgrænse?
- Skal medarbejderen selv betale?
- Bliver medarbejderens feriepenge og pension påvirket af en lavere bruttoløn?
- Hører bruttolønsordningensperioden sammen med garantien på møblerne?
- Hvem står for forsikringen i løbetiden?
- Hvem laver bestillingen, virksomheden eller den enkelte medarbejder?
- Hvordan kan virksomheden styre de enkelte medarbejderes bestillinger?
- Hvad sker der, hvis medarbejderen stopper på arbejdspladsen før udløb af aftalen?
- Returnering & fortrydelse inden periodens udløb
- Hvordan er medarbejderen stillet i forhold til dagpenge i tilfælde af opsigelse, mens tillægsaftalen til ansættelseskontrakten løber?
Her finder du svar på de ofte stillede spørgsmål om bruttolønsordningen.
Leveringstid – hvornår bliver mine kontormøbler leveret? #
Din bruttoløn-bestilling har op til 2 ugers behandlingstid. Her efter vil den blive leveret cirka 2 uger efter. Du kan derfor forvente en leveringstid på 2-4 uger. V7 borde, reoler og tavler har i øjeblikket lang leveringstid, og kan først leveres efter cirka 3 måneder.
Hvordan ændrer jeg min bestilling hos Atea inden valgperiodens udløb? #
Når man først har afgivet en bestilling, er den bindende og kan ikke ændres.
Det er derfor ikke muligt at ændre en allerede oprettet bestilling.
Kontakt venligst Atea, hvis du har yderligere spørgsmål.
Hvordan ændrer jeg min bestilling hos Benify inden valgperiodens udløb? #
Der er to muligheder for at ændre din bestilling inden valgperiodens udløb:
1. Ring på +45 7877 0670
2. Skriv til support@benify.dk
Hvilke møbler må man købe på aftalen? #
Kort sagt må man købe det, der er behov for, til indretning af hjemmekontoret. Som tommelfingerregel skal møblerne være i samme design og kvalitetsniveau som på arbejdspladsen, og du må købe møbler i samme omfang, som du har på arbejdspladsen. På Kontormøbler.dk er alle vores møbler beregnet til at kunne bruges i erhvervsmæssig sammenhæng både på arbejdspladsen og hjemme.
Er der en øvre beløbsgrænse? #
Nej.
Skal medarbejderen selv betale? #
Ja, medarbejderen modregnes i bruttolønnen (før skat) i den periode, arbejdspladsen stilles til rådighed. Det giver en stor besparelse i forhold til at købe møblerne på normal vis, og samtidig beskattes medarbejderen nu kun af den lavere bruttoløn.
Bliver medarbejderens feriepenge og pension påvirket af en lavere bruttoløn? #
Ikke nødvendigvis. Det kan aftales med arbejdsgiver, at feriepenge og pension stadig beregnes af den oprindelige bruttoløn.
Hører bruttolønsordningensperioden sammen med garantien på møblerne? #
Nej, men der er rigtig lang garanti på mange af møblerne. Erfaringsmæssigt holder professionelle kontormøbler i rigtigt mange år. Om jeres virksomhed har valgt en 12, 24 eller 36 måneders betalingsperiode har ingen indvirkning på garantiperioden.
Hvem står for forsikringen i løbetiden? #
Arbejdsgiver ejer hjemmearbejdspladsen i afdragsperioden. Det er dog stadig medarbejderens egen indbo- og brandforsikring, der dækker. Det gælder ved indbrud, skader og brand. Her gælder de almindelige indboforsikringer, så der skal ikke købes nogen ekstra forsikring af hverken arbejdsgiver eller medarbejder.
Hvem laver bestillingen, virksomheden eller den enkelte medarbejder? #
Som udgangspunkt laver medarbejderen typisk bestillingen selv i virksomhedens navn – f.eks. gennem et bestillingssystem, hvis virksomheden samarbejder med en ekstern partner om bruttolønsordninger.
Hvordan kan virksomheden styre de enkelte medarbejderes bestillinger? #
Der findes virksomheder som f.eks. Atea og Benify, som administrerer bruttolønsordninger for andre virksomheder. Ellers er det normalt HR- eller lønafdelingen, der står for ordningerne.
Hvad sker der, hvis medarbejderen stopper på arbejdspladsen før udløb af aftalen? #
Ophører en medarbejders ansættelse før aftalens udløb, skal virksomheden have møblerne retur, eller medarbejderen kan frikøbe møblerne til restværdien + 5% i indfrielse.
Returnering & fortrydelse inden periodens udløb #
Når du som medarbejder bestiller igennem en bruttolønordning, er det i praksis din virksomhed der laver et indkøb. Lovmæssigt kan man derfor som udgangspunkt ikke sende varer retur inden periodens udløb.
Efter aftale kan der tilbydes en returordning.
Omkostninger til møbeltransport med lastbil, samt et større stykke papirarbejde der skal laves om er desværre ikke omkostningsfrit. Der vil derfor desværre komme omkostninger på, hvis du alligevel ikke vil have møblerne, eller du ikke længere skal bruge dem.
Disse omkostninger kommer i første omgang til virksomheden, som kan vælge at opkræve omkostningerne af dig. Nogle virksomheder har valgt at lægge en forsikring ind i produktprisen, så varer godt kan returneres omkostningsfrit.
Ønsker du at sende varer retur, skal du derfor starte med at kontakte den bruttolønansvarlige i din virksomhed, for at høre netop hvordan jeres muligheder er.
Det er så virksomheden der skal udbede om en returnering gennem deres samarbejdspartner.
Hvordan er medarbejderen stillet i forhold til dagpenge i tilfælde af opsigelse, mens tillægsaftalen til ansættelseskontrakten løber? #
Der er ingen ændring i dagpengene, da der ved dagpenge tages udgangspunkt i bruttolønnen på medarbejderens ansættelsesaftale og ikke på tillægsaftalen, som bruttolønsordningen skal udformes som.